Kitesurfen

Kitesurfen in Cumbuco Brazilië

Cumbuco is klein, een oorspronkelijk vissersdorp. Die sfeer straalt het nog uit in combinatie met een sportief tintje door de vele kitesurfers die er vakantie vieren.
Lagunes, spectaculaire zandduinen en hele leuke strandtentjes. De restaurantjes liggen om het dorpsplein. En wil je de grote stad opzoeken? Dan ga je naar Fortaleza.  

In Cumbuco staat genoeg wind waardoor je bijna iedere dag kunt kitesurfen. Hier vinden dan ook vaak de wereldkampioenschappen plaats. Ook beginners kunnen hier goed terecht om het kitesurfen meester te maken. Er zijn genoeg surfscholen te vinden op het strand. De zee temperatuur is hier altijd aangenaam (rond de 25 graden), zodat je zonder een wetsuit het water in kunt.

KLM vliegt enkele keren per week non-stop vanaf Schiphol naar Fortaleza, op zo’n 30 kilometer van Cumbuco. De vliegtijd bedraagt ongeveer tien uur. 
Met TUI en KLM naar Brazilië. Lijkt het je wat? Ook als je niet wilt kitesurfen, kunnen we je uit eigen ervaring over de leukste Braziliaanse bestemmingen informeren.