La Palma

Een prachtig groen authentiek Canarisch eiland

La Palma is minder bekend dan Tenerife en Gran Canaria maar is wel het groenste eiland van de Canarische eilanden en biedt indrukwekkende landschappen. Het eiland is niet alleen een zonbestemming, maar ook een paradijs voor avonturiers. Wandelen, mountainbiken, duiken, paragliden en boottochten behoren tot de vele recreatieve activiteiten. De lokale keuken, met heerlijke kazen, wijnen, groenten en fruit, draagt bij aan de unieke ervaring.

Als je op La Palmagaat wandelen, ervaar je de architectuur en de culturele invloeden. Je vindt er waardevolle Vlaamse kunstwerken. Bovendien staat La Palma bekend als een van 's werelds beste bestemmingen om de sterrenhemel te bewonderen, met UNESCO die het als de eerste officiële 'starlight reserve' heeft erkend.

Het grootste deel van het eiland is bedekt met bos en beschermd natuurgebied. Daarom wordt La Palma terecht 'het mooie eiland' en 'het groene eiland' genoemd. Het vulkanische karakter zorgt voor zwarte zandstranden, zoals Playa Tazacorte, geliefd bij de lokale bevolking. Playa de los Guirres, gelegen tussen vulkanen, is indrukwekkend en biedt de mogelijkheid om verse vis te proeven in het beach restaurant Kiosco Los Guirres. Het eiland, met een kustlijn van 158 kilometer, omvat ook prachtige baaien en natuurlijke zwembaden, waardoor La Palma een veelzijdige en adembenemende vakantiebestemming is.