Lesbos


Lesbos is een bijzonder eiland. Het één van de grootste eilanden van Griekenland. Veel Nederlandse Lesbos liefhebbers keren hier jaarlijks terug en dat is niet voor niets. Het heeft een prachtige natuur met veel pijn- en lijfbomen. Lesbos is puur en authentiek, heeft charme en vriendelijkheid. De huisjes zijn niet wit en blauw maar gebouwd met natuursteen uit de omgeving met rode dakpannen.     

Lesbos is ook het eiland van feest. In elk dorp is een jaarfeest met bouzouki muziek en natuurlijk de ouzo die van het eiland zelf komt uit de plaats Plomari. Culinair is het ook één groot feest: overal gezellige, authentieke taverna's met aan het strand de voeten in het zand. Het heeft eigen kazen, wijnen, yoghurt en uiteraard ontbreken verse vis, kleftiko lam, de beste gyros en andere Griekse menu klassiekers niet.
Loukoumades (zoete mini bollen met honing), diverse schapenkazen, patatokeftedes (aardappelballetjes), de olijven, olijfolie en ouzo van Lesbos zijn de lokale specialiteiten. Boek je reis via Auténtica en je krijgt alle tips over Grieks tafelen op Lesbos!   

Over de vluchtelingen
Alle berichten hierover maken het zo moeilijk voor de lokale bevolking, terwijl de inwoners van Lesbos vluchtelingen opvingen. Lokale ondernemers die vluchtelingenhulp coördineerden maar intussen hun handel zagen verdwijnen door het uitblijven van toerisme. Ja, er is een vluchtelingenkamp Moria in de omgeving van Mytilini, de hoofdstad waar in de regel geen toeristen verblijven. De meeste accommodaties liggen op 1,5 uur rijden! Dus er is helemaal geen reden om Lesbos te vermijden. Sterker nog: help de lokale bevolking en ga er nu juist heen, het eiland gaat ten onder, puur uit negatieve berichtgeving. De bevolking wil van dit imago af en jou laten zien hoe mooi dit eiland is!