Authentiek Duitsland

Authentiek Duitsland staat bekend om zijn beroemde bieren en wijnen, evenals zijn traditionele gerechten zoals bratwurst, pretzels en sauerkraut. Duitsland heeft ook een rijke culinaire geschiedenis, met talloze regionale specialiteiten en traditionele recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven.

De Duitse cultuur heeft een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Germanen en de Romeinse tijd. De Duitse literatuur, kunst en architectuur zijn beroemd over de hele wereld, met bekende namen als Goethe, Bach en Beethoven die hun stempel hebben gedrukt op de Duitse cultuur.

Authentiek Duitsland wordt ook gekenmerkt door zijn talloze festivals en vieringen, zoals het Oktoberfest in München en het Karneval in Keulen, evenals lokale evenementen en feesten die door het hele land plaatsvinden.

De Duitse manier van leven gebaseerd op het belang van efficiëntie en punctualiteit, maar ook op het vieren van het leven en de gemeenschap met vrienden en familie. Er zijn vele tradities en gebruiken van het land, van kerstmarkten tot het vieren van de lente met Maibaumvieringen en bloesemfeesten.
Zoek je leuke authentieke vakantie in Duitsland: houd dan Auténtica in de gaten. Wij plaatsen of authentieke hotels en andere accommodaties op de wbsite en/of mooie, bijzondere plaatsen waar je kunt verblijven.

Als je authentiek Duitsland op een sportieve manier in de natuur wilt beleven, hebben we een leuke tip voor je: 1, 2 of 3 dagen Packraften in Nationaal Park De Eifel. 

Packrafttravel biedt diverse pakketten aan om 1,2 of 3 dagen in Nationaal Park de Eifel in Duitsland op avontuur te gaan.


Een packraft-en bikeraft trail is inclusief:

  • complete uitrusting en packraft, peddels, inflation bag, backpack en mountainbike
  • instructies door een ranger;
  • overnachting(en) op het Packraft Travel Basecamp bij een gezellig kampvuur kan in een koepeltent, luxe glamping tent of eigen tent/kleine camper.
  • slow travel, een bijzondere manier van reizen waarbij onthaasten, relaxen en genieten van de natuur op eigen tempo, voorop staat.
  • een combinatie van packrafting én bikerafting, uniek in Duitsland.
  • trails voor 1, 2 óf 3 dagen met:
    • aanbod aan diverse extra’s en upgrades (bv. Foodpack en Glamping).
    • persoonlijke aandacht en een hoge ‘FUNfactor’.